Mikro esküvő, minimony, elopment...

Számomra például teljesen ismeretlen kifejezések voltak addig, amíg el nem kezdtem a fotózással foglalkozni. :) Szóval nem, egyikőtök sem tudatlan, amiért nem keni vágja az esküvő trendeket. Most röviden összeszedtem nektek, hogy melyik, mit is takar pontosan, hátha segítek ezzel a saját esküvőtök szervezési folyamataiban.

Mikro esküvő

A mikro esküvőknek elég beszédes az elnevezésük. :) Ezek a kis gyöngyszemek alacsony létszámúak, általában maximum 50 fővel zajlanak (inkább kevesebbel). Több klasszikus elemet is tartalmaznak, amiket nagy esküvőkön is láthatunk (mint a ruha, gyűrű, csokor...), de sokkal szabadabban (és kevesebb stresszel) zajlanak, mint "nagytestvéreik". A kevés vendég lehetővé teszi a kreatív helyszínválasztást (pl. erdő), a kisebb költekezést vagy éppen a összegkeret magasfokú kihasználását (minden, ami szem szájnak ingere). A szűk családi/baráti körrel fenn tudjuk tartani a meghitt hangulatot, ráadásul mindenkivel értékes időt tudunk együtt tölteni.

Ha még inkább elmélyülnétek a mikro esküvők világában, ebben a blogbejegyzésben írtam róluk tüzetesebben.

Forrás: Pinterest

Elopment

Magyarországon is egyre többen választják ezt a formát a boldogító igen kimondására. Ilyenkor a pár kettesben (általában egy szertartásvezetővel), megszökve a világ elől, titokban (persze ez nem minden esetben van így), egy különleges helyszínen, például külföldön köti össze az életét. A klasszikus esküvői elemek itt is megjelennek, de általában a meghitt szertartás után nincs külösebb mulatozás (de természetesen ez sincs kőbe vésve, van hogy egy ebéd/vacsora erejéig összegyűlik egy kisebb társaság).

Minimony

Nagy bulit szeretnétek, de a szertartást valamilyen okból kifolyólag csak szűk körben tartanátok meg? A megoldást a minimony jelentheti. Így a jellemzően maximum 20 fős mini ceremónia meghittebb hangulatban telhet, akár egy különlegesebb helyszínen is (aminek nem lenne elég nagy a befogadóképessége sem), de az esküvő további elemein részt tud venni a teljes rokonság, baráti/ismerősi kör is!

minimony esküvő  (Ariana Grande esküvője) - evaarvaiphoto

Tudtad? Ariana Grande is egy minimony keretein belül mondta ki a boldogító igent!

A fotóst ne hagyjátok otthon!

Ne felejtsétek el, attól függetlenül, hogy nem ország-világ előtt ünneplitek a szerelmeteket, attól még ez lesz életetek egyik legszebb napja! Ez egy olyan esemény, ami igenis érdemes arra, hogy meg legyenek örökítve a legfontosabb pillanatai! Minden vágyam, hogy én legyen az, aki fényképekbe zárja az emléiteket, érzéseiteket ezen a nagy napon! Ha a portfólióm alapján úgy gondoljátok, hogy én lehet számotokra a megfelelő (mikro)esküvői fotós, kérjetek személyre szabott ajánlatot! :)

Ha nem tudjátok eldönteni, melyik esküvő forma illik a leginkább hozzátok, töltsétek ki ezt a pár perces kvízt és találjátok meg az igazit!